Dag- en Valpoli

Geriatrie

Bekijk deze video voor meer uitleg over de de Dag- en Valpoli

Dag- en Valpoli Geriatrie

Ouderen hebben vaak een combinatie van gezondheidsproblemen op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. Op de Dagpoli combineren we binnen één dagdeel diverse onderzoeken én gesprekken met de geriater en geriatrieverpleegkundige. Diezelfde dag nog hoort u de uitslag en krijgt u behandeladviezen mee. Op de Valpoli kijken we naar het risico op vallen en wat u daar aan kunt doen. Heeft u een afspraak op de Dagpoli Geriatrie? Dan is deze informatie een goede voorbereiding op dit bezoek.

Voorbereiding

Poliklinische opname

Het is belangrijk dat u iemand meeneemt. Bijvoorbeeld uw partner, een familielid of iemand anders die u goed kent. Meld u op de afgesproken tijd op de Polikliniek Geriatrie. De verpleegkundige informeert u en uw begeleider over het dagprogramma. Dit programma bestaat uit diverse onderzoeken. Dit kunnen onderzoeken zijn die worden gedaan door een arts, verpleegkundige of fysiotherapeut (Valpoli) en onderzoeken op de afdeling Radiologie. De meeste onderzoeken krijgt u op de afdeling Geriatrie zelf. Er kunnen onderzoeken bij zijn die op een andere afdeling van het ziekenhuis gebeuren. Dan brengen we u daar in een rolstoel naartoe. Vanzelfsprekend halen we u ook weer op. En natuurlijk krijgt u ook een kopje koffie of thee aangeboden.

Wat neemt u mee?

  • Uw identiteitsbewijs om uzelf te kunnen aanmelden of inschrijven in het ziekenhuis.
  • Een recent overzicht van alle medicijnen die u gebruikt. Dit medicatieoverzicht kunt u krijgen bij uw apotheek.
  • De medicijnen van die dag.
  • Heeft u een (lees)bril, gehoorapparaat, stok of rollator? Neem deze dan mee.
  • Als u voor de Valpoli komt, neem dan valvragenlijst mee die u – als het goed is – thuis hebt ingevuld. Neem dan ook een overdracht mee van uw eigen fysiotherapeut.

Voor de diverse onderzoeken vragen we u zich deze dag enkele keren aan- en uit te kleden. We raden we u daarom aan gemakkelijke kleding aan te trekken.

Belangrijk

Als u onverhoopt iets overkomt op het moment dat u bij ons bent, starten wij altijd een reanimatie. Als u dit niet wilt, meld dit dan bij binnenkomst!

Onderzoek

De onderzoeken die kunnen plaatsvinden zijn:

  • bloedonderzoek;
  • ECG (hartfilmpje), bloeddruk, polsslag, gewicht;
  • lichamelijk onderzoek en gesprek met de arts;
  • röntgenfoto’s van hart en longen;
  • onderzoek door de fysiotherapeut (Valpoli);
  • testen en vragenlijsten afgenomen door de verpleegkundige.
  • CT-scan van het hoofd.

Na de behandeling

Het uitslaggesprek

In een gesprek aan het eind van de ochtend, vatten we alles nog een keer samen. We bespreken met u en uw  begeleider onze bevindingen en geven behandeladvies. Daarna kunt u naar huis. Mogelijk maken we ook een vervolgafspraak. De klinisch geriater informeert uw huisarts en eventuele andere betrokken hulpverleners. Dit doet de geriater door een brief te schrijven met uitslagen, conclusies en adviezen. Wij raden u aan om ongeveer twee tot drie weken na de dagopname een afspraak met uw huisarts te maken om de adviezen nog eens door te spreken.

Vragen

Heeft u nog vragen? Bent u verhinderd en kunt u niet op de afspraak komen? Neem dan contact met ons op.