Eerste Brein Hulp en Brain Care Unit

Eerste Brein Hulp en Brain Care Unit

Op de Eerste Brein Hulp en Brain Care Unit nemen we patiënten op die extra zorg nodig hebben vanwege een beroerte (CVA), een bloeding in het hoofd of ander hersenletsel. Ligt u op de Brain Care Unit? Dan heeft u méér dan gewone zorg nodig. Op het bovenlichaam van patiënten bevestigen we een aantal plakkers. Deze staan in verbinding met de monitor die de waarden van de lichaamsfuncties registreert. Zo bewaken wij uw hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Een verpleegkundige houdt met behulp van een monitor en eventueel een camera nauwlettend deze lichaamsfuncties in de gaten. Bij afwijkingen op de monitor staan onze specialisten en verpleegkundigen snel naast u bed om snel zorg te leveren.

Informatie voor familie

Als uw partner of familie wil weten hoe het met u gaat, kunnen zij bij dringende situaties altijd de afdeling bellen. Ook ‘ s nachts. Rond 07:00 uur is het lastiger om u te woord te staan, dan wisseling onze  verpleegkundigen van dienst. Wanneer u, uw partner of uw familie meer informatie wil over de ziekte en de vooruitzichten, kunt u via de afdelingssecretaresse of de verpleegkundige een afspraak maken voor een gesprek met de neuroloog of arts-assistent. We verstrekken alleen informatie aan de eerste of tweede contactpersoon; dit om onnodig bellen te voorkomen en de privacy van de patiënt te waarborgen. Spreekt u onderling af wie wij als contactpersoon kunnen benaderen?

Het verblijf

  • Tijdens het verblijf op de Eerste Brein Hulp en Brain Care Unit heeft u het volgende nodig: toiletartikelen zoals zeep, tandenborstel, tandpasta, kam, deodorant en scheerspullen, eventueel parfum of eau de toilette.
  • Het is niet toegestaan bloemen of planten mee te nemen naar de afdeling.
  • We adviseren uw familieleden om met de verpleegkundigen te overleggen of dranken, fruit en andere etenswaren meegebracht mogen worden.
  • We adviseren u cheques, waardevolle papieren, sieraden en geld mee te geven aan uw partner of familie. Het ziekenhuis draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor beschadiging of verlies van waardevolle zaken.

Geestelijke verzorging

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis kunt u eventueel geestelijke verzorging ontvangen. Dit geldt ook voor familieleden. Laat dit dan weten aan de verpleegkundigen. Zij nemen contact op met de geestelijk verzorger van uw keuze. Lees meer informatie over onze geestelijke verzorging.

Bezoek

De bezoektijden op de Eerste Brein Hulp en Brain Care Unit zijn van 11:30 tot 12:00 uur, 16:00 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 20:00 uur. Let op: deze bezoektijden verschillen van de rest van de afdeling Neurologie. Voor uw rust en die van uw medepatiënten mogen er niet meer dan 2 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. Bezoek kan eventueel even wachten in de verblijfsruimte, vlakbij de afdeling. We adviseren u – in uw eigen belang – het bezoek kort te houden. Kinderen beneden de 12 jaar mogen alleen op bezoek komen na overleg met de verpleging.

Overplaatsing

Na verloop van enkele dagen plaatsen we patiënten doorgaans over van de Eerste Brein Hulp en Brain Care Unit naar een algemene patiëntenkamer. Hier vindt geen monitorbewaking plaats. U hoort van uw behandelend arts of de verpleegkundige wanneer u overgeplaatst wordt. Op de afdeling gelden de reguliere bezoektijden.

Uw partner of eerste contactpersoon kan overdag bellen om te informeren hoe het met u gaat, bij voorkeur na 11:00 uur, in verband met besprekingen, visite van de specialisten en het werk van de verpleegkundigen.

Nazorg

Tergooi MC hecht veel waarde aan een goede nazorg. De zorg is afhankelijk van de soort behandeling en uw persoonlijke situatie. Uw neuroloog heeft u uitleg gegeven over uw aandoening. Daarnaast heeft u informatiemateriaal meegekregen om u zo goed mogelijk te informeren.

Wanneer tijdens de opname op de verpleegafdeling medicatie is gestart die u ook thuis mag vervolgen, heeft u een recept meegekregen. U kunt de voorgeschreven medicatie ophalen bij de apotheek in het ziekenhuis of bij uw eigen apotheek met het recept. Krijgt u binnen 24 uur na het ontslag ernstige problemen met uw gezondheid neem contact op met uw huisartsenpost of bel in ernstige gevallen 112.

Een verpleegkundige of arts verzorgt indien nodig een overdracht voor de thuiszorg of instelling waar u naartoe gaat. Hebt u vragen over uw thuiszorg, dan kunt u contact opnemen met de thuiszorg die uw verzorging regelt.

Ons team