De dag van opname

De dag van opname

Opname op de Nuchtere Opname Afdeling

Wanneer u voor een geplande opname en operatie naar Tergooi MC komt, wordt u in de meeste gevallen opgenomen op de Nuchtere Opname Afdeling (NOA). Wij realiseren ons dat een opname een ingrijpende gebeurtenis voor u kan zijn. Op deze afdeling begeleiden wij u zo goed mogelijk bij u operatie en uw opname.

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op de NOA. De afdelingssecretaresse vraagt u om plaats te nemen in de wachtruimte. Daarna haalt één van de verpleegkundigen u op voor het opnamegesprek en bereidt u voor op de operatie.

U hoeft niet direct in bed; de afdeling krijgt een telefoontje van de OK (operatiekamers) wanneer u verwacht wordt. Op dat moment krijgt u een bed toegewezen, vragen we u om een operatiehemd aan te trekken en krijgt u eventueel voorbereidende medicatie. Daarna brengen wij u met uw bed naar de Holding, de voorbereidingsruimte van de OK. Na de operatie gaat u vanuit de Recovery (oftewel de uitslaapkamer) naar de verpleegafdeling van het specialisme waarvoor u bent opgenomen. U komt dus niet terug op de NOA.

Let op!

  • Uw persoonlijke spullen worden door de afdelingsassistente van de NOA naar de afdeling gebracht waar u na de operatie komt te liggen.
  • Neem zo min mogelijk persoonlijke spullen mee bij uw opname op de NOA. Uw familielid of mantelzorger kan de resterende benodigdheden ná de operatie voor u meebrengen.

Opname op de verpleegafdeling voor uw operatie

Wanneer u eerder dan op de dag van operatie wordt opgenomen of wanneer er handelingen verricht moeten worden die op een verpleegafdeling moeten plaatsvinden, dan nemen we u niet op op de NOA. U gaat dan naar de verpleegafdeling van het betreffende specialisme. Is deze route bij u van toepassing? Dan hoort u dat bij het plannen van uw opname.

De verpleegafdelingen

 

Lees meer over uw verblijf in het ziekenhuis