Nieuws

Nieuwsoverzicht

29 januari 2024

Celloklanken zorgen voor ontroering bij patiënten

Afgelopen donderdag 25 januari vond het eerste optreden van de cellisten van Muziek aan bed van 2024 plaats. Zij speelden op de afdeling. Geriatrie. In de middag bezochten ze ook nog de afdelingen Oncologie, Cardiologie en de Dialyseafdeling.


Waternet subsidie sedumdaken

26 juni 2023

Groene daken dankzij subsidie van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht 

Een groene omgeving helpt: patiënten voelen zich fysiek en mentaal beter, het helpt bij hun herstel. Daarom zijn onze daken groen ingericht met sedumbeplanting. Zonder de subsidie van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hadden we dit nooit kunnen realiseren.  


Bouwt u mee aan ons balkon voor oncologiepatiënten in de nieuwbouw?

22 september 2022

Bouwt u mee aan ons balkon voor oncologiepatiënten in de nieuwbouw?

‘Een chemo- of immunokuur kan je ook buiten krijgen, in de frisse lucht, met uitzicht op de natuur. Voor die patiënten is dit ‘behandelterras’ bedoeld. Zo maken we ons nieuwe ziekenhuis nog mooier.’ U kunt dit project steunen met een…


Janneke Brink-Daamen over fondsenwerving voor de nieuwbouw

15 september 2022

Janneke Brink-Daamen over fondsenwerving voor de nieuwbouw

‘Het wordt prachtig, met alles erop en eraan. Maar we kunnen niet alles betalen uit het zorgbudget. We hebben uw hulp nodig om het verblijf in ons ziekenhuis net even wat aangenamer te maken.’


8 september 2022

Binnenkijken in het nieuwe Tergooi MC

Het eerste deel van de nieuwbouw van Tergooi MC in Hilversum is opgeleverd. De medewerkers van het ziekenhuis nemen zaterdag voor het eerst een kijkje op hun nieuwe werkplek. Bouw programmamanager Peter Elders van Tergooi MC opent de deuren ook…


Lions Naarden-Bussum sponsort opleiding voor angstreductie bij kinderen

13 april 2022

Lions Naarden-Bussum sponsort opleiding voor angstreductie bij kinderen

Met deze donatie kunnen onze verpleegkundigen deelnemen aan een interdisciplinaire training om angst te verminderen tijdens medische verrichtingen bij kinderen.


11 april 2022

Ronde Tafel schenkt €16.000 aan afdeling Kindergeneeskunde

Vandaag ontving de afdeling Kindergeneeskunde in samenwerking met de stichting Vrienden van Tergooi een cheque met het fantastische bedrag van €16.000 uit handen van de mannen van de Ronde Tafel 141 Gooi/Eem.


Sponsorloop basisschool de Wilgetoren voor kinderen in Tergooi MC

20 december 2021

Sponsorloop leerlingen de Wilgetoren voor kinderen in Tergooi MC

De kinderen van basisschool de Wilgetoren uit Hilversum hebben met een sponsorloop een bedrag van €7.140,40 opgehaald voor Tergooi MC. Het bedrag is bedoeld om het verblijf en bezoek van kinderen te veraangenamen.


Visjesscherm Kinderpoli

17 december 2021

Vrolijk gekleurde visjes in de wachtkamer van de kinderpoli in Tergooi MC

Het interactieve visjesscherm op de polikliniek Kindergeneeskunde van Tergooi MC is toepasselijk in gebruik genomen. Twee meisjes kleurden een vis en zagen die, via een camera, tot leven komen op het grote scherm.


3 december 2021

Een ‘rollercoaster’ voor Tergooiers

Vandaag kwamen musici Ellis Moorman en Gerda Marijs van Muziek aan Bed langs in Tergooi MC. Ze staken alle Tergooiers een muzikaal hart onder de riem met de hit "Rollercoaster”.