Toegankelijkheid
We vinden het belangrijk om een toegankelijk ziekenhuis te zijn. We werken hier hard aan, zowel fysiek als digitaal. Lees meer over de voorzieningen hieronder.
Plattegronden
Op zoek naar een plattegrond waarop u kunt zien waar de liften, invalidetoiletten en andere voorzieningen zich bevinden? Bekijk hier onze plattegronden.
Visuele beperking
Voor slechtzienden en blinden zijn op het buitenterrein geleidelijnen aangebracht. Deze lopen vanuit de garage naar de hoofdingang en naar het Tergooi MC Clinics gebouw. Binnen zijn er geen geleidelijnen aanwezig.
Rolstoeltoegankelijkheid
Tergooi MC is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We hebben bij de receptie een aparte aanmeldzuil, zodat een rolstoelgebruiker de aanmelding zelfstandig kan verzorgen. Er zijn ook vrijwilligers die u kunnen helpen met aanmelden.
In de parkeergarage, bij de Kiss & Ride, bij de SEH, bij de hoofdingang en bij de ingang van het Tergooi MC Clinics gebouw staan gele transportrolstoelen. Deze rolstoelen zijn binnen het ziekenhuis vrij te gebruiken. Na uw bezoek kunt u deze achterlaten bij de ingang of in de parkeergarage.
Mocht u een rolstoel met beensteun nodig hebben dan kunt u zich melden bij de receptie. Deze worden alleen op verzoek meegegeven en moeten ook weer retour bij de receptie.
Gratis pendelservice
Op locatie Hilversum brengen onze vrijwilligers u vanaf de parkeergarage of de bushalte met een golfkar naar de hoofdingang of naar Tergooi MC Clinics. Voor meer informatie zie: Tergooi MC Locatie Hilversum.
Stilteruimte
De stilteruimte is altijd toegankelijk en biedt gelegenheid om even op uzelf te zijn: rustig te zitten, een gedachte op te schrijven, een kaarsje aan te steken, te bidden of te mediteren.
Een huisdier meenemen
- Bezoekt u Tergooi MC met een hulphond? Hulphonden zijn welkom in ons ziekenhuis.
- Bezoekt u de Intensive Care? Neem dan vooraf contact op met de afdeling om de mogelijkheden te bespreken.
Toegankelijkheid website
Wij hechten veel waarde aan een toegankelijke website.
- Voor patiënten met een visuele beperking, dyslexie, laaggeletterdheid of een andere moedertaal is er een voorleesfunctie beschikbaar, zowel op mobiel als desktop. Bij het ontwerp van de website is ook rekening gehouden met eenvoudige navigatie. De website kan op desktop volledig bediend worden met een toetsenbord, zonder dat een muis nodig is.
- Voor patiënten met een andere moedertaal is er op de desktop een vertaaloptie beschikbaar. Bezoekt u de website via een mobiele telefoon? Dan kunt u gebruik maken van de standaard vertaalmogelijkheden van uw telefoon of een app (zoals Google Translate).
- Voor slechthorende patiënten zijn veel van onze video’s voorzien van ondertiteling.