M.B.F. Hassing

Kinderarts

Naam
Marre Hassing

Functietitel
Kinderarts

Geboortejaar
1968

In Tergooi sinds
2004

‘Kinderen hebben nog een heel leven voor zich’

‘Kinderen zijn heel veerkrachtig en hebben nog een heel leven voor zich. Dat maakt het vak heel uitdagend en leuk. De kwaliteit van zorg moet hoog zijn, maar daarnaast ook kindvriendelijk. De locatie Blaricum is door de vereniging Kind en Ziekenhuis beloond met een smiley (een positieve onderscheiding op het gebied van kindvriendelijkheid), daar ben ik trots op.

Het werk is heel afwisselend. Ik behandel pasgeboren baby’s maar ook jonge volwassenen. Kinderen die acuut en soms heel ernstig ziek zijn, maar ook kinderen met meer chronische klachten. Het doel is volledig herstel en anders een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Er achter komen wat een kind mankeert lijkt soms wel een puzzel; alle stukjes moeten op hun plaats vallen. Dat is wat mij aanspreekt in het vak. Het allerleukst is natuurlijk het contact met het kind en de ouders. Een open en eerlijk wederzijds contact is essentieel. Samen met het kind en de ouders beleef je moeilijke, maar ook prachtige momenten en daar geniet ik elke dag weer van!’

Aandachtsgebied

Bijzonderheden

  • Marre Hassing deed een fellowship (superspecialisatie) kinderintensive care in VU medisch centrum, werkte daarna als staflid op de kinder IC (Intensive Care).
  • Zij is instructeur van de APLS, een landelijke cursus over spoedeisende hulp bij kinderen.