LoveLife Run

LoveLife Run

LoveLife Run

Tergooi MC ondersteunt van harte het initiatief LoveLife Run in Hilversum van Stichting Fight Cancer. De deelnemers staan centraal bij de LoveLife Run. Uniek aan de run is dat (ex-)kankerpatiënten 12 weken trainen om vervolgens 5 km te gaan hardlopen door Hilversum. Samen met familie, vrienden en/of collega’s vormen zij teams en zo volbrengen ze samen deze legendarische run. Behandelaars – o.a. oncologen, verpleegkundigen en andere behandelaars uit Tergooi MC en fysiotherapeuten van Fysio Holland rennen ook met de deelnemers mee.

 

Sinds begin maart traint de groep wekelijks onder begeleiding van RCVRY Run hardloopcoaches. Elke deelnemer krijgt een persoonlijke inzamelingspagina en QR-code zodat zij gemakkelijk donaties kunnen ophalen. Door samen de onmacht om te zetten in kracht, bouwen we aan een hoopvolle toekomst in de strijd tegen deze ziekte.

Pieter van den Berg, internist-oncoloog: ‘Wat ik zo goed vind aan de LoveLife Run is dat ze laten zien dat mensen met kanker nog steeds heel veel kunnen. Hiermee pakken ze weer de regie terug over hun eigen lichaam en het versterkt ook de mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.’

Donaties ophalen voor baanbrekend onderzoek

Iedere runner wordt uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight Cancer. Met de donaties die deelnemers ophalen financiert Stichting Fight Cancer baanbrekend kankeronderzoek. Zij kiezen zowel een landelijk doel als een lokaal onderzoek dat vanuit Tergooi MC wordt geïnitieerd. Lokaal gaat de opbrengst naar onderzoek naar de spoelfrequentie van de PICC-lijnen voor een betere ervaring voor patiënten.

Schrijf je in of steun de deelnemers

Wetenschappelijk onderzoek naar spoelfrequentie van PICC-lijnen

Patiënten met kanker krijgen vaak meerdere medische handelingen, zoals chemotherapie en bloedafnames. Hiervoor is het belangrijk dat artsen en verpleegkundigen makkelijk toegang hebben tot de bloedbaan. Een veelgebruikte methode is een PICC-lijn: een dun slangetje dat via een ader in de arm tot in een groot bloedvat bij het hart wordt geplaatst. Dit maakt het mogelijk om medicijnen toe te dienen en bloed af te nemen zonder steeds opnieuw te hoeven prikken.

Hoewel een PICC-lijn veel voordelen heeft, kunnen er ook problemen ontstaan, zoals verstoppingen of bloedpropjes in de ader. Om dit te voorkomen, wordt geadviseerd de lijn elke week door te spoelen en het verband te vervangen. Dit is belastend voor de patiënt en zorgverleners. Het zorgt bovendien voor extra materiaalgebruik. Opvallend genoeg is er geen wetenschappelijk bewijs dat zo’n frequente spoeling echt nodig is.

In dit onderzoek bekijken we of het veilig is om de spoelfrequentie te verlagen naar eens per twee of drie weken, tegelijk met de chemotherapiebehandelingen. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis of hoeft de thuiszorg minder vaak langs te komen. Dat is prettiger voor patiënten, vermindert de werkdruk voor zorgverleners en bespaart materialen en kosten. Als minder frequent spoelen geen extra risico’s oplevert, kan dit leiden tot een betere ervaring voor patiënten en een efficiëntere werkwijze.

Onderzoek Picc-lijnen

Wetenschappelijk onderzoek in Tergooi MC

Wetenschappelijk onderzoek is essentieel. In Tergooi MC voeren we, naast zelf geïnitieerde onderzoeken, ook studies uit binnen diverse specialismen waarbij veelbelovende behandelingen zich in een gevorderd stadium bevinden. Deze onderzoeken helpen ons om sneller positieve veranderingen voor onze patiënten door te voeren. Benieuwd welke onderzoeken we uitvoeren? Lees meer op onze website: Wetenschapsbureau | Over onze onderzoeken.