Donderdagavondcolleges
in Tergooi

Donderdagavondcolleges in Tergooi

Tergooi lanceert een nieuw initiatief: de Donderdagavondcolleges. Met dit concept organiseert het ziekenhuis sinds 2018 een reeks van vier publieksavonden per jaar, waar één of meerdere medisch specialisten een lezing geven over een ziekte, aandoening of behandeling. Daarmee wil Tergooi een brug slaan tussen de laatste medische ontwikkelingen in een bepaald vakgebied en de interesse hiervoor van het publiek.

 

De avonden hebben een medisch-inhoudelijk en een sterk voorlichtend karakter. Specifieke medische kennis is dus niet nodig om de lezingen te kunnen volgen. Daarom zijn de Donderdagavondcolleges geschikt voor iedereen. De medisch specialisten staan bekend complexe onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Ook kan het publiek vragen stellen aan de betreffende medisch specialist(en) en andere zorgprofessionals van het betreffende vakgebied.

Tergooi wil met de Donderdagavondcolleges een breed publiek informeren over de beschikbare medische zorg en de laatste (technologische) ontwikkelingen binnen een bepaald vakgebied. Het ziekenhuis heeft tevens als doel de medische zorg laagdrempeliger te maken en laat hiermee tevens zien dat het naast preventie en nazorg ook investeert in het verlenen van kwalitatief hoogwaardige behandelingen en zorg.

Donderdagavondcolleges terugkijken

Heeft u een college gemist? Geen probleem. Van ieder donderdagavondcollege wordt een reportage gemaakt die u op onze website kunt bekijken.