Tergooi Harten-6

nieuw voedingsconcept

22 september 2017

Harten-6: nieuw voedingsconcept in Tergooi

Harten-6: nieuw voedingsconcept Tergooi

Sinds deze week biedt Tergooi patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis een nieuw maaltijdconcept aan. Op zes momenten van de dag is het mogelijk om een voedzame maaltijd of een gezond tussendoortje te bestellen. Op deze zogenaamde ‘Harten6 momenten’ kunnen patiënten zelf kiezen wat ze lekker vinden en waar ze zin in hebben.

 

Door goede en gezonde voeding voelen patiënten zich beter. Het is daarom belangrijk dat zij op verschillende momenten van de dag goed, gezond en lekker eten. Dit kan tijdens het Gezond ontbijt, Versterkende lunch, Voedzaam diner en drie maal Goed en Lekker tussendoor. Patiënten hebben tijdens deze momenten een optimale keuze uit wat zij lekker vinden en de vrijheid om te kiezen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met dieetwensen of wat door de arts is voorgeschreven.

Gezond ontbijt en versterkende lunch

Tijdens ons Gezond ontbijt en Versterkende lunch komen medewerkers langs met de Harten6-wagen. Patiënten kiezen uit verschillende broodsoorten die dagelijks vers gebakken worden door de huisbakkerij van Tergooi. Er is een ruim assortiment aan biologische vleeswaren en kazen en ook voor yoghurt kunnen patiënten bij ons terecht. Afhankelijk van het seizoen passen wij het assortiment zo nu en dan aan met een verrassing.

Voedzaam diner

Voor het voedzaam diner hebben patiënten een dagelijks variërende maaltijd met verschillende verse seizoensproducten. Daarnaast is er een grote keuze uit vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Ook worden maaltijdsalades, eenpansgerechten of Italiaanse- en Oosterse gerechten geserveerd.

Goed en lekker tussendoor

Op drie momenten komen de Harten6-medewerkers langs voor een Goed en lekker tussendoor. Uit een gevulde mand kiezen patiënten diverse goede en lekkere tussendoortjes als mueslirepen, kwark en fruit. En voor de lekkere trek kunnen patiënten kiezen uit een koek of candybar.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Tergooi kiest zoveel mogelijk voor lokale en regionale leveranciers. Er worden altijd verse en eerlijke producten aangeboden. Biologische producten worden aangeboden als het de kwaliteit ten goede komt. Dit geldt ook voor vlees en vis met MSC-keurmerk. Tijdens de Harten6 momenten komen patiënten geen hypes op voedingsgebied of experimenten met nieuwe gerechten of producten tegen. Het ziekenhuis biedt gewone en gezonde producten aan uit onze eigen keuken die bij veel mensen in de smaak vallen. Op subtiele wijze worden patiënten gemotiveerd om gezonde producten te kiezen, maar het ziekenhuis verbiedt of verplicht niets.

Deel dit bericht:

E-mail nieuwsbrief