Nieuws

Nieuwsoverzicht

8 februari 2024

Tergooi MC overweegt geplande opnames uit te stellen

Het is druk in het ziekenhuis. Al een paar weken is het puzzelen hoe de beschikbare capaciteit zo slim mogelijk gebruikt kan worden. Deze week staan we op het punt om operaties uit te stellen, en dat doen we zelden.


18 januari 2024

Marijntje Wetzels en Wolter Odding blijven samen besturen

De raad van toezicht van Tergooi MC heeft Marijntje Wetzels benoemd tot raad van bestuur van Tergooi MC. Marijntje Wetzels en Wolter Odding vormen met ingang van januari 2024 een collegiaal bestuur (zonder voorzitter).


22 december 2023

Contracten voor 2024 met alle zorgverzekeraars

Goed nieuws: voor 2024 hebben we met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Met deze afspraken zorgen we ervoor dat onze zorg toegankelijk blijft voor onze patiënten.


9 november 2023

Financiële situatie in eerste jaren na nieuwbouw punt van aandacht 

Tergooi MC heeft net als alle andere ziekenhuizen te maken met hogere kosten. Door te besparen waar dat kan verwachten we in 2026 weer een positief resultaat.


26 september 2023

Koning Willem-Alexander opent ons nieuwe ziekenhuis

We kleurden vandaag niet groen, maar oranje. Koning Willem-Alexander knipte het lint door en opende daarmee officieel ons nieuwe ziekenhuis. Een historische en feestelijke dag!


11 september 2023

Dr. Peter de Vries (internist-infectioloog) overleden

Met verdriet en verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega dr. Peter J. de Vries, internist-infectioloog. Hij is 62 jaar geworden.


17 juli 2023

Regionaal Medisch Centrum Blaricum geopend

U kunt ook bij ons terecht in het Regionaal Medisch Centrum in Blaricum. Zorg Dichterbij u thuis.


3 juli 2023

Tergooi MC benoemt lid raad van bestuur Marijntje Wetzels

De raad van toezicht van Tergooi MC heeft mevrouw ir. Marijntje Wetzels als tijdelijk lid van de raad van bestuur benoemd, per 1 juli 2023.


20 mei 2023

Terugblik op onze verhuizing naar de nieuwbouw

De verhuizing is achter de rug. Drie dagen deden wij verslag van deze bijzondere gebeurtenis. Beleef de verhuizing opnieuw en bekijk het dag voor dag terug.


Janneke Brink-Daamen vertrekt bij Tergooi MC

20 april 2023

Janneke Brink-Daamen vertrekt bij Tergooi MC

Onze voorzitter raad van bestuur, Janneke Brink-Daamen, verlaat Tergooi MC per 1 juli aanstaande. Ze begint aan een uitdaging in een andere sector; ze wordt bestuurder bij het accountancy- en advieskantoor Baker Tilly.