Goedaardige

urologische aandoeningen

Goedaardige urologische aandoeningen en behandelingen

Hieronder vindt u meer informatie over verschillende urologische aandoeningen en behandelingen. Veel informatie is tevens te vinden op de patiëntenwebsite van de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU). http://www.allesoverurologie.nl/

Nierstenen

Indien er bij u stenen in de nieren of urineleiders zijn geconstateerd kan het zijn dat het nodig is om deze via uitwendige vergruizing of een inwendige operatie te verwijderen.
Lees meer over behandeling met de niersteenvergruizer

Soms wordt hierbij van tevoren of na afloop een stent in de urineleider achtergelaten.
Lees meer over een JJ stent

Goedaardige prostaatvergroting (BPH)

Indien er sprake is van een goedaardige prostaatvergroting kan dit soms leiden tot plasklachten. Meestal is dit goed te verhelpen middels het starten van medicatie. Mocht dit niet het geval zijn dan kan uw uroloog een operatieve behandeling met u bespreken
Lees over prostaatbehandelingen

Deze operatieve behandeling zal in de meeste gevallen bestaan uit het via de plasbuis weghalen van een gedeelte van de prostaat middels een laserbehandeling.
Lees meer over de laser TURP

Incontinentie

Ongewild urineverlies (incontinentie) komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Er zijn verschillende vormen van incontinentie, namelijk incontinentie bij aandrang (plotseling erge aandrang om te plassen en niet op tijd zijn bij het toilet) of incontinentie bij inspanning (zoals bij bukken, tillen of hoesten). Daarnaast komt er ook een gemengde vorm van incontinentie voor. Uw uroloog zal met u een of meerdere onderzoeken afspreken om uit te zoeken wat in uw geval de oorzaak is van het urineverlies. Daarna zal uw uroloog de mogelijke behandelingen met u bespreken.
Lees meer over incontinentie bij vrouwen

Sterilisatiewens

Om een zwangerschap te voorkomen kan naast de veelgebruikte voorbehoedsmiddelen ook gekozen worden sterilisatie. Sterilisatie moet beschouwd worden als een definitieve vorm van anticonceptie. U moet dus alleen kiezen voor een sterilisatie als u er zeker van bent dat u geen kinderen meer wilt. De ingreep gebeurt meestal poliklinisch onder plaatselijke verdoving.
Lees meer over sterilisatie van de man (vasectomie)

Vernauwing van de voorhuid

Indien er een vernauwing van de voorhuid is geconstateerd kan er in overleg met uw uroloog een besnijdenis (circumcisie) worden verricht. Hierbij wordt het vernauwde gedeelte van de voorhuid operatief verwijderd. Deze ingreep kan zowel poliklinisch onder plaatselijke verdoving of in dagbehandeling op de operatiekamer plaatsvinden.
Lees meer over besnijdenis bij volwassenen

Bij kinderen kan soms worden overwogen een voorhuid verruimende ingreep (preputiumplastiek) uit te voeren. Kinderen krijgen voorafgaand een poliklinisch afspraak bij drs. J. Wiltink of drs. A. Jansonius. Deze zullen tijdens dit gesprek de operatiemogelijkheden met u doornemen.
Lees meer over besnijdenis bij kinderen

Erectiele disfunctie

Indien u moeite heeft met het krijgen of houden van een erectie kan er sprake zijn van een erectie stoornis. De uroloog kan bepalen wat bij u de oorzaak hiervan is de mogelijke behandelingen met u bespreken. De uroloog werkt hierin samen met een gespecialiseerd verpleegkundige seksuologie (Mw Petri van Oost).
Lees meer over erectiele disfunctie

Contact